Broken Twin – Sun Has Gone


Gedurende de tour van Daughter verzorgt Broken Twin het voorprogramma. Broken Twin is Majke Voss Romme uit Denemarken. Live wordt ze bijgestaan door Nils Gröndahl. Vooral bekend als violist van Under Byen. Piano, gitaar, viool en subtiele elektro begeleiden Majke’s mooie stem. Breekbaar en sober met een donkere ondertoon. Soms wel wat weghebbend van Moya Brennan. Begin dit jaar heeft ze de EP Hold On To Nothing uitgebracht en zeer recentelijk is daar de single Sun Has Gone aan toegevoegd. Een heerlijk nummer waar de eerder genoemde ingrediënten van haar muziek prima uit de verf komen. Een repeterend loopje op piano zorgt voor een herkenbare melodielijn, waarna haar vocalen het verhaal vertellen. Toewerkend naar een mooi hoogtepunt. Vormgegeven door gelaagde soundscapes. Vervolgens sluit hetzelfde loopje het nummer af. In stilte. Op de achterkant wordt de piano vervangen door gitaar. In het refrein aangevuld met subtiele klanken van een viool. You Can’t Put Your Arms Around A Memory is een cover van het gelijknamige nummer van Johnny Thunders. De voormalige zanger van The New York Dolls. Ze heeft het origineel minutieus ontleed om het op een geheel eigen wijze weer in elkaar te zetten. Pas als je goed luistert, herken je de oorsprong. Omdat ze de tekst verder ongemoeid heeft gelaten, is de essentie van de oorspronkelijke compositie intact gebleven. Deze single demonstreert dat ze sinds de release van Hold On To Nothing verder gegroeid is. Recentelijk heeft ze een plek weten te veroveren bij Anti Records. Het label waar ook Tom Waits en Lost In The Trees hun platen releasen. Hopelijk wordt ze daardoor snel in de gelegenheid gesteld om haar eerste volwaardige album uit te brengen.

Plaats een reactie