Requiem For A Tape


Beteuterd kijk ik naar het cassettebandje. Kapot. Het was al niet veel meer, maar deze breuk betekent dan toch echt het einde. De tape met daarop het integrale concert van de Simple Minds op Rock Werchter in 1984, is niet meer. Repareren is een optie, maar dat blijf je altijd horen. En dat terwijl ik zo zuinig ben op mijn tapes. Niet voor niets maak ik in 1990 deze reservekopie. Ik besluit om nog even het origineel erbij te pakken. Bij beluistering blijkt dat de hoge tonen zijn getransformeerd tot een doffe bak ruis. De bassen pruttelen als een oude Trabant. Met weemoed denk ik terug aan die hete zomerdag in juli. De temperatuur loopt zo hoog op dat de brandweer een welkome en verfrissende douche voor het publiek moet verzorgen. De eerste keer Rock Werchter. Speciaal voor de Simple Minds. Een jaar eerder maken ze een verpletterende indruk op me tijdens Pinkpop. Reden genoeg om ze weer te gaan bekijken. Sparkle In The Rain is een paar maanden eerder gereleased en de band bevindt zich in 1984 op het toppunt van haar roem. De mannen uit Glasgow geven ook die dag een verpletterend concert, dat vooral opvalt door de net iets andere arrangementen van de nieuwe nummers. Vervolgens wacht ik op het moment dat het concert op de radio uitgezonden gaat worden, waarna het op tape wordt vastgelegd. Jarenlang koester ik dat cassettebandje, vooral vanwege de adembenemende versie van Up On The Catwalk. Steeds als ik de eerste tonen van dat nummer hoor, bevind ik me weer op de wei in Werchter. Ik weet nog precies waar. Aan de rechterkant van het podium. Redelijk vooraan. Gelukkig heb ik ooit de moeite genomen om dat nummer van het concert te digitaliseren, ten behoeve van mijn iPod. Nu maar eens kijken of er nog bootlegs van dit concert te vinden zijn.

Plaats een reactie

drie − drie =