Sleepingdog – With Our Heads In The Clouds


Soms hoor je muziek waar je zo van onder de indruk bent, dat je er stil van wordt. Liedjes waarvan je meteen weet dat je die op elk moment kunt beluisteren. Als je wat somberder gestemd bent. Op de momenten dat de zonneschijn je tegemoet komt. Als je behoefte hebt om van wonderschone muziek te genieten. Zo’n plaat is With Our Heads In The Clouds And Our Hearts In The Fields van Sleepingdog. Het is alweer het derde album van Chantal Acda en Adam Wiltzie. Het valt op door de desolate sfeer die de afbeelding op de hoes uitademt. Een foto waardoor je je af gaat vragen welk verhaal erachter zit. Hetzelfde geldt voor de tot de verbeelding sprekende titels van de tracks. Wat te denken van He Loved To See The World Through His Camera. Of Untitled Ballad Of You And Me. De muziek is vooral rustig en ingetogen. Zacht kabbelende aanslagen op piano, aangevuld met soundscapes die neigen naar emotionele Ambient. Voeg daar de fragiele zang van Chantal aan toe, die je soms heel even doet denken aan Soap And Skin, en je hebt een klein beetje een beeld van het schoons dat deze release te bieden heeft. Droom versus realiteit. Melodieus en Ambient. Ondanks de minimale instrumentatie worden er mooie werelden geschapen. Soundscapes waar je automatisch je eigen beelden bij maakt. Soms waan je je in een mistig en kaal landschap, met in de verte een heldere horizon. Vervolgens kijk je om en bevind je je op een zonnig landweggetje met dreigende onweerswolken in de verte. Zachte, glinsterende regendruppels vallen op je neer. Blijheid versus melancholie. Om stil van te worden.

Plaats een reactie

vier + zeventien =