Wixel – 20090320


Dit weekend staat in het teken van het Cross Linx Festival. Ondanks de komst van Nils Frahm, besluit ik deze keer over te slaan. Ondertussen gaan mijn gedachten terug naar de laatste editie die ik bezoek. Vier jaar geleden. Het thema is de filmische muziek. Met Michael Nyman als hoofdact. Ook dan staat het Music Mining op het programma. Een perfecte methode om kennis te maken met relatief onbekende artiesten. In kleine ruimtes binnen het muziekcentrum krijgen diverse bands in vier rondes een kwartier de tijd om hun werk onder de aandacht te brengen. Mijn belangstelling gaat vooral uit naar het Belgische Wixel. De muziek van deze band is grotendeels instrumentaal en vermengt elektronica met Indie Rock en analoge instrumenten, zoals akoestische gitaar en percussie. In een kleine ruimte, vergelijkbaar met een repetitiehok, verzamelen 40 mensen zich om kennis te maken met zijn muziek. Voor deze gelegenheid bestaat de band uit vier leden. Gedurende de set blijkt dat de instrumenten die klaarstaan zo’n beetje door alle leden worden bespeeld. Prachtig om te zien met wat voor een gemak de gitariste overschakelt van percussie naar gitaar en van gitaar naar keyboards. De elektronica wordt verzorgt door een laptop en een ritmebox. In een kwartier tijd komen een aantal tracks voorbij van de twee albums die ze tot nu toe hebben opgenomen. Herfst en het vorig jaar uitgebrachte Somewhere Between The Sun And The Moon. Hun muziek, waarvan je je van tevoren afvraagt hoe ze die live zullen gaan brengen, komt in deze setting helemaal tot zijn recht. Zacht aanzwellende percussie en duellerende akoestische gitaren worden begeleid door toetsen en drums. Alsof deze muziek is gemaakt om het thema van dit festival extra te ondersteunen.

Setlist:

  1. Vaarwel
  2. Barefoot On The Surface Of The Sun
  3. Fatigas Del Querer
  4. Outside Your Locked Heart

Tekst: Luistertips

Fotografie: Whitevalley

Plaats een reactie

20 − twaalf =