Good Weather For An Airstrike – A Sense Of Uncertainty


Good Weather For An Airstrike brengt al een aantal jaren met enige regelmaat albums uit. Gedistribueerd via Bandcamp en veelal gratis te downloaden. Achter de naam schuilt Tom Honey uit Engeland. Hij blinkt uit in minimalisme en introspectiviteit. Daardoor vaak geschaard onder de noemer Ambient. Op het vorig jaar uitgebrachte Underneath The Stars zoekt hij de grenzen van het genre op. Door de toevoeging van melodieuze aspecten wordt zijn muziek contrastrijker. Het daarna uitgebrachte Lights gaat weer wat meer terug naar de basisprincipes. Met A Sense Of Uncertainty combineert Honey beide invalshoeken. Iets wat opvallend goed uitpakt. Opener Are You OK houdt het midden tussen Biosphere en The Echelon Effect. Zonder gitaren, maar met sfeerbepalende aanslagen op piano en inclusief een zacht pulserend ritme. Alsof hij je uit de hectiek van de hedendaagse maatschappij trekt om even tot rust te komen. Op Two Hours Of Uncertainty wordt de muziek van alle extra’s ontdaan. Door de melodieuze klanktapijten blijft het enorm spannend. Stop Everything It’s Snowing markeert de terugkeer van de piano. Accenten creërend in de golvende landschappen van dragende keyboards. Een sequencer zet het vallen van de sneeuwvlokken om in geluid. Two Miles Of Uncertainty is een variant op Two Hours Of Uncertainty. Zachte aanslagen op piano en meerdere lagen Ambient, maken deze versie meer harmonieus en voller. De melodie die aan de basis staat van beide composities, wordt in dit tweede deel verder uitvergroot. Met A Sense Of Uncertainty draagt Tom Honey op een positieve manier bij aan een verdere verkenning van het genre. Een aanrader voor eenieder die geïnteresseerd is in een muzikale ontdekkingsreis door beeldende soundscapes.

Plaats een reactie

vijf × 1 =