Arno – 20130915


Twee jaar geleden heeft Arno voorafgaand aan het concert op Leffingeleuren iets te veel alcoholische versnaperingen tot zich genomen. Ondanks dat het concert er in het begin hoorbaar onder lijdt, weet hij uiteindelijk de goed gevulde tent toch tevreden achter te laten. Twee jaar later maakt Arno niet nog eens dezelfde fout. Opmerkelijk fris en energiek komt hij uit de startblokken. Je zou denken dat iedereen Arno ondertussen al wel gezien heeft en dat dat wellicht niet meer zo veel volk zal trekken. Niets is minder waar. Hij treedt tenslotte bijna thuis op. In Leffinge. Slechts een paar kilometer verwijderd van zijn geboorteplaats Oostende. Arno wisselt klassiekers af met een aantal nummers van zijn meest recente plaat Future Vintage. Een ding is duidelijk vanavond. Arno komt om te rocken. Voor zijn doen wordt er relatief weinig geouwehoerd. Wel windt hij zich nog even op over het verlies van de plaatselijke voetbalclub, maar voor de rest moet de muziek het verhaal vertellen. Het lijkt wel alsof hij zoveel mogelijk nummers wil stoppen in de tijd die hij van de organisatie heeft gekregen. Dat hij daarbij op safe speelt, is hem vergeven. Ra Ta Ta en Meet The Freaks zetten de tent al aardig op zijn kop. Met Je Veux Nager en Vive Ma Liberté doet Arno er nog een schepje bovenop. Het enige relatieve rustpunt van de avond is Watch Out Boy. Opvallend is dat Les Filles Du Bord De Mer en Les Yeux De Ma Mère dit keer ontbreken op de setlist. Niemand mist ze, want er wordt eindelijk weer eens met ander materiaal een feestje gebouwd. Uiteraard ontbreken klassiekers van T.C. Matic niet met als hoogtepunt het tijdloze Putain Putain. Met Bathroom Singer als enige toegift, komt er een einde aan wederom een geweldig optreden van deze oude rocker.

Tekst: Luistertips
Fotografie: Christophe Brysse

Plaats een reactie

vier − een =