10 Jaar Luistertips


Time Flies. Tijdens onderhoudswerkzaamheden aan de website, realiseer ik me ineens dat Luistertips 10 jaar bestaat. Het begint met het verspreiden van tips via email, naar aanleiding van de release van Interpol‘s Turn On The Bright Lights. Daarna wordt Luistertips.com een feit. Een zelf gepunnikte website uit de tijd dat er nog geen eenvoudig beheer via een contentmanagementsysteem mogelijk is. Tien jaar geleden wordt Luistertips in zijn huidige vorm geboren. Inclusief een account op Twitter. Jarenlang gedistribueerd via Blogger. Sinds enkele maanden vanaf een eigen domein. Vanwege de knellende beperkingen. Terwijl ik de berichten uit het eerste jaar bekijk, realiseer ik me hoe de tijd voorbij vliegt. Is het echt alweer 10 jaar geleden dat we op Cross Linx Michael Nyman zagen? Dat ik met pijn in mijn hart afscheid moest nemen van het cassettebandje waarop het legendarische concert van Simple Minds op Rock Werchter stond? Het is ook het jaar dat Wixel elke maand een plaat uitbrengt. Een ambitieuze klus, die ik met veel plezier volg. Terugkijkend constateer ik dat de frequentie van berichten is afgenomen. Helaas heeft dat zowel met motivatie als met beschikbare tijd te maken. Daardoor is er wel een periode geweest dat ik heb overwogen om ermee te stoppen. Wie zit er te wachten op de mening van de zoveelste muziekliefhebber over allerlei plaatjes die worden uitgebracht. Mede dankzij de feedback op Twitter en de good old statistieken op de website, blijkt dat ik er goed aan heb gedaan om Luistertips te continueren. De berichten worden nog steeds goed gelezen. Bladerend door alle blogs en recensies, lijkt het of ik een film aan het terugkijken ben. Aangevuld met een gedeeltelijke soundtrack van mijn leven. Een soundtrack die ik graag nog wat verder uitbreid.

Plaats een reactie

vijf × 1 =