Beachy Head


Leden van Slowdive, The Flaming Lips, The Soft Cavalry en Casket Girls vormen de nieuwe band Beachy Head. Genoemd naar de hoogste kalkrots van Engeland in East Sussex. Beroemd vanwege het mooie uitzicht. Berucht als zelfmoordlocatie. Op 30-4 komt het titelloze debuut uit. Eerder stond 2019 in het teken van een pauze voor Slowdive. Zangeres Rachel Goswell gebruikte die tijd om samen met echtgenoot Steve Clarke het debuut van The Soft Cavalry op te nemen. Gitarist Christian Savill ging zelf weer eens muziek schrijven, zoals hij eerder al deed met Sean Hewson onder de naam Monster Movie. Deze keer besluit hij echter de eerste resultaten te delen met goede vrienden Steve Clarke en Ryan Graveface van The Casket Girls. Laatstgenoemde beheert tevens het label Graveface Records. Zij kleden de demo’s verder aan in de studio in Savannah. Matt Duckworth van Flaming Lips wordt gevraagd voor de drumpartijen, waarna Clarke de eerste vocalen toevoegt. Ondertussen wordt de band geconfronteerd met de periode van lockdowns, waardoor er noodgedwongen op afstand met elkaar wordt samengewerkt. Als laatste worden de zangpartijen van Rachel Goswell toegevoegd. Destroy Us is de eerste single. Het lijkt erop dat de band hiermee een brug slaat tussen de muziek van Slowdive en The Soft Cavalry. Ervan uitgaande dat de overige zeven nummers op dit album van vergelijkbaar niveau zijn, kan Beachy Head wel weer eens een onverwachte kandidaat voor mijn jaarlijst worden. Net als The Soft Cavalry dat in 2019 was. Die plaat belandde uiteindelijk zelfs op de eerste plaats in mijn Top 10 van dat jaar.

Plaats een reactie

17 + een =