Steven Wilson – Cover Versions


Eindelijk. Het project Cover Versions van Steven Wilson, de zanger van Porcupine Tree, is afgerond. Het start allemaal in 2003 als hij Thank You van Alanis Morissette op single uitbrengt. Net als Knowing Me Knowing You van Abba, een jaar later, oorspronkelijk gelimiteerd tot slechts duizend exemplaren. Na de release van Cover Version III, met een geweldig mooie uitvoering van A Forest, wordt er besloten om de eerste delen opnieuw uit te brengen. Jammer voor de verzamelaar, maar de exemplaren op vinyl blijven gelukkig gelimiteerd tot slechts 350 stuks. Al vanaf de start wordt aangekondigd dat pas bij de laatste release de verpakking voor alle eerdere singles zal worden meegeleverd. Op dat moment is het nog niet duidelijk tot hoever de reeks door zal lopen. Op nummer vier zet hij de onbekende Schot Momus in het zonnetje, door zijn nummer The Guitar Lesson te vertolken. Vervolgens verrast Wilson door Sign Of The Times op te nemen voor nummer vijf. Begin dit jaar wordt de laatste Cover Version aangekondigd. Hierop speelt hij Lord Of The Reedy River van Donovan. Alhoewel de meeste nummers op de singles vooral akoestisch van karakter zijn, vallen in de hele serie vooral de covers van The Cure en van Prince op. Door de toevoeging van zowel keyboards als ritmeboxes, weet hij deze songs een extra spannende laag mee te geven. Daarnaast bevat iedere plaat een nummer van Steven Wilson zelf, waarbij vooral The Unquiet Grave de aandacht trekt. Dit nummer is gebaseerd op de samples en de keyboards die op Anesthesize van Porcupine Tree het laatste gedeelte aankondigen. Voor al diegenen die de vorige Cover Versions gemist hebben, is het nu mogelijk om de gehele box in een keer te bestellen via zijn website.

Plaats een reactie