The Echelon Effect – Seasons


Op de laatste dag van het afgelopen jaar komt het afsluitende deel van The Echelon Effect’s vierluik Seasons uit. Net zoals de eerdere seizoenen, mag je zelf de prijs bepalen als je besluit de schijf te downloaden. Het idee om muziek te gaan maken, groeit tijdens een koude winter enkele jaren geleden. In de biografie op de website is te lezen dat er dan een brandend verlangen ontstaat om weer verliefd te worden op het proces van het componeren van muziek. Daarna gaat het snel. Via Bandcamp wordt veel van het materiaal gratis ter beschikking gesteld, waardoor een relatief groot publiek wordt bereikt. Op Twitter, en dan vooral onder liefhebbers van instrumentale Ambient Post-Rock, weet de band enige faam te verwerven. Light and dark. Epic and small. Zo omschrijft The Echelon Effect de klanktapijten. Degenen die The American Dollar kennen, weten dan genoeg. Met de vervolmaking van Seasons kondigt de band een break van een jaar aan. Reikhalzend kijken de liefhebbers uit naar deze voorlopig laatste release. Seasons Part 4 is een album geworden dat je prima kunt gebruiken om kennis te maken met de sound van The Echelon Effect. De release bevat slechts een enkele compositie. With A Warmth Inside I Walk Into The Dark. Ruim twintig minuten lang worden we getrakteerd op datgene wat hen het beste kenmerkt. Verstilde soundscapes, opgefleurd met piano. Erupties die neigen naar Post-Rock om afgewisseld te worden met pure Ambient. De titel klinkt wellicht onheilspellend, maar je wordt eigenlijk best wel blij van deze muziek. Vanwege de melodie. Verwerkt in de muziek door eenvoudige aanslagen op zowel gitaar als piano. Met dit vierluik kunnen we in dit nieuwe jaar opnieuw genieten van The Echelon Effect’s vier jaargetijden.

Plaats een reactie