Purity Ring – Another Eternity


Purity Ring is een Canadees duo afkomstig uit Montreal dat bestaat uit Megan James en Corin Roddick. De muziek is het best te omschrijven als innovatieve Elektro, die mede dankzij de melodieuze zanglijnen van James toegankelijk genoeg is om een breed publiek te interesseren. Het debuut Shrines maakt enorm veel indruk en wordt door 3VOOR12 zelfs gebombardeerd tot Plaat Van De Week. Hetzelfde overkomt opvolger Another Eternity. Vanaf het begin klinkt alles opnieuw onmiskenbaar als Purity Ring. Opener Heartsigh had zo van het debuut afkomstig kunnen zijn. Al snel zul je als luisteraar je verwachtingen bij moeten stellen. In het refrein wordt namelijk duidelijk dat het duo gekozen heeft voor meer toegankelijkheid. Single Bodyache bevestigt dat alleen maar en doet daar zelfs nog een stapje bovenop. Het leidt tot gemengde gevoelens. Aan de ene kant krijg je soms de indruk dat je naar een herhalingsoefening aan het luisteren bent. Tegelijkertijd is de spanning en de dreiging van het debuut hier en daar ingewisseld voor oppervlakkigheid. Stranger Than Earth en Flood On The Floor lijken vooral te zijn gemaakt met het oog op een goede positie in de charts. Het gevaar van het verliezen van het onderscheidend vermogen ligt dan enorm op de loer. Gelukkig betekent het uiteindelijk niet dat Another Ethernity een slechte plaat is geworden. In nummers als Push Pull en Sea Castle hoor je nog steeds die spannende synthese van schijnbaar onoverbrugbare tegenstellingen. Zowel muzikaal als tekstueel. Er is nog steeds veel moois te ontdekken op de tweede release van Purity Ring. Vooral daar waar het flirten met elektronische hiphopproducties wat meer naar de achtergrond verdwijnt.

Plaats een reactie