Naakte Man In Kerstnacht


Geen pasteitjes meer. Blijkbaar is hij nu echt door de voorraad heen, die in de loop der jaren middels diverse kerstpakketten is opgebouwd. Dit betekent dat hij alsnog naar de supermarkt moet. Iets wat hij juist vandaag hoopte te vermijden. Niets is namelijk erger dan winkelen op de dag voor kerstmis. Het lijkt wel alsof het hele dorp juist dan alle boodschappen meent te moeten doen. Hij heeft zijn inkopen al gedaan. Verspreid over de afgelopen dagen. Rond etenstijd is het namelijk opvallend rustig in de supermarkt. Terwijl hij met frisse tegenzin naar het centrum loopt, ziet hij dat de winkelwagentjes ineens te klein lijken te zijn voor alle boodschappen die iedereen mee wil nemen. Zouden de winkels de hele week dicht zijn? Het lijkt er wel op. Of moet alles op het laatste moment nog worden ingekocht? Hij verbaast zich erover. Twee dagen voor kerst kun je tenslotte ook allerlei verse groenten halen, die heel gemakkelijk vier dagen kunnen overleven. Terwijl hij geïrriteerd de drukte inloopt, komen de kerstdeuntjes hem tegemoet. Kan nou niemand eens bedenken dat er meer nummers zijn dan altijd maar weer Jona Lewie en John Lennon? Thuis heeft hij een hele verzameling. Helaas hoor je die nooit over de lullige speakertjes in de supermarkt. En wat te denken van al die muziek die niet per sé voor kerst geschreven is, maar wel perfect past bij dit jaargetijde? In verband met de drukte moet hij het dit keer extra lang aanhoren. Zelfs Cliff Richard komt voorbij. Mistletoe and Wine. Het vervelendste kerstnummer allertijden. Geërgerd loopt hij naar huis. Ter voorbereiding op een mooie kerstavond met zijn tweeën, zet hij thuis Naakte Man In Kerstnacht op van de Raggende Manne. Met een glimlach op zijn gezicht steekt hij de kaarsen aan.

Plaats een reactie