Anneke van Giersbergen – 20110619


In 2007 besluit Anneke van Giersbergen The Gathering te verlaten om solo verder te gaan met een nieuw project. Agua De Annique. Onder haar eigen naam is ze dit jaar te gast op Festival Mundial te Tilburg. In een tent met de naam Here Be Dragons. Verwacht het onverwachte, is het motto van deze lokatie. Anneke van Giersbergen heeft daarom voor deze gelegenheid Hayko Cepkin uitgenodigd. In Turkije een artiest met een flinke status. De tent barst bij aanvang dan ook uit zijn voegen. Afgaand op het gejuich dat losbarst als Cepkin het podium opkomt, zijn er flink wat Nederlanders met een Turkse achtergrond aanwezig. Naast een aantal nummers van Agua De Annique worden er composities van Hayko Cepkin gespeeld, waarbij de combinatie van zijn stem met die van Anneke voor aangename momenten zorgt. Ook zij zingt in het Turks en ondersteunt hem op deze wijze prima. In de wat stevigere tracks die ze deze middag spelen, wordt er nog even gerefereerd aan het verleden met The Gathering. Ondanks dat, blijft het volume prima in balans en is het geluid van de diverse instrumenten goed op elkaar afgestemd. Hoogtepunt is het moment dat de gehele band achter de schermen verdwijnt. Daarna spelen Cepkin en Van Giersbergen gezamenlijk een compositie. Slechts begeleid door de piano. Hierdoor krijgt de prachtige stem van Anneke de volle ruimte en laat ze nog maar eens horen hoe goed ze kan zingen. Het lukt haar om iedereen muisstil te krijgen. Gedurende het hele optreden spat bovendien het plezier van haar gezicht. Het einde van het concert komt na drie kwartier veel te snel. Hayko en Anneke bewijzen hoe mooi je culturen met elkaar kunt vermengen middels muziek. Een heerlijk concert van twee namen die duidelijk een maatje te groot zijn voor deze tent.

Plaats een reactie