U2 – Achtung Baby


U2 gooit in 1984 het roer om met The Unforgettable Fire. Brian Eno wordt aangetrokken als producer, waardoor de muziek veel ruimtelijker wordt. Na The Joshua Tree gaan ze met Rattle And Hum behoorlijk over the top. Met de release van Achtung Baby vindt U2 zichzelf opnieuw uit. Mede dankzij de betrokkenheid van Flood worden er meer moderne invloeden aan de muziek toegevoegd. Het resultaat is een enorm verfrissend album, met klassiekers als One, The Fly, Even Better Then The Real Thing en pareltjes zoals Love Is Blindness en Ultraviolet. Voor het eerst nu opgepoetst en opnieuw uitgebracht. Beschikbaar in diverse formaten. De Super Deluxe Edition is een uitgave die in een klap alles uit die periode verzamelt. Zowel Achtung Baby als het daarna separaat uitgebrachte Zooropa zitten in de box. Ook de b-sides uit die tijd, waaronder indrukwekkende covers van The Rolling Stones, Lou Reed en Creedence Clearwater Revival. Tevens bevat deze verzameling de remixes van alle singles en de Kindergarten versie van Achtung Baby. Geen demo’s, maar vroege versies van de nummers. Vastgelegd tijdens het opnameproces, voordat ze uitkristaliseerden tot de composities die we nu zo goed kennen. Als klap op de vuurpijl zijn er zestien foto’s van Anton Corbijn geselecteerd en apart toegevoegd. Gedrukt op dik papier. Net zo groot als het formaat van het ouderwetse vinyl. Een dik boek met achtergrondartikelen en nog meer foto’s van Corbijn maakt het geheel bijna compleet. De box bevat ook nog vier DVD’s. Alle videoclips, bonusmateriaal, een documentaire en het beruchte optreden in Sydney tijdens de Zooropa Tour. En dat alles voor een zeer schappelijke prijs, waarmee U2 demonstreert hoe re-issues uitgebracht dienen te worden.

Plaats een reactie