Geachte heer Blokhuis


Met enige verbazing heb ik de definitieve samenstelling van Klink Anders via Uitzending Gemist tot me genomen. Nu had ik u altijd best hoog zitten, maar het vertrouwen begon al wat af te brokkelen toen u in een of andere quiz de Pet Shop Boys als marginaaltjes wegzette. Elektronika past blijkbaar niet in uw straatje. Dat u het vervolgens accepteert dat een fossiel als Joost den Draaijer deel uitmaakt van uw jury, zegt alles. Dan kun je verwachten dat er iets van vroeger, toen alles beter was, in de lijst wordt gezet ten koste van Nirvana. Led Zeppelin was eerder, is het argument. Robert Johnson was ook eerder dan Jimi Hendrix. Daarvoor hadden we Tchaikovsky en Mozart. Mag ik u de volgende vraag stellen? Als u de lijst bekijkt, vindt u dan echt dat Prince en Michael Jackson baanbrekender zijn geweest dan Nirvana en Frank Zappa? Eigenhandig verwijdert u ook Pink Floyd. Ter vervanging daarvan had u voor King Crimson kunnen kiezen. Helaas doet u dat niet. Om een of andere reden moet de Rock ’n Roll oververtegenwoordigd de lijst in. Ik snap dat u een voorliefde heeft voor alles wat uit Amerika komt. U reist er graag naar toe om leuke verzamelaartjes samen te stellen. Op het moment dat u The Sex Pistols vervangt door The Ramones, vergezeld van een tenenkrommende argumentatie, doet dat me oprecht twijfelen aan uw expertise. Heeft u eigenlijk wel eens van Brian Eno gehoord? Of van Radiohead? Dat verwacht ik van een deskundige jury. Dat er pioniers in Klink Anders worden opgenomen. Ik zou zeggen, dompelt u zich maar weer onder in de mainstream van de Tob 2000 en laat het serieuze werk over aan die vele onbekende experts en liefhebbers in den lande. Ik heb mijn buik nu even vol van BN’ers die denken deskundig te zijn.

Plaats een reactie