Anneke Van Giersbergen – 20120301


Begin dit jaar brengt Anneke van Giersbergen haar derde album uit. Voor het eerst onder haar eigen naam en dus niet langer als Agua De Annique. In het verlengde van die release tourt Anneke door Nederland en doet ze vandaag De Effenaar aan. In de kleine zaal. Het maakt het concert lekker intiem. Net als vorig jaar tijdens Festival Mundial. Het concert is uitverkocht. Als ik haar blijdschap hierover hoor, blijkbaar geen vanzelfsprekendheid. Deze avond staat vooral in het teken van de nieuwe plaat Everything Is Changing. Vanaf het moment dat ze het podium opstapt, neemt ze bezit van de zaal. Het lijkt wel alsof ze alle aanwezigen erbij betrekt door iedereen gedurende de avond een keer aan te kijken. Zoals altijd, straalt ze. Dit is de plek waar ze zich het meest thuis lijkt te voelen. Op het podium. Als een vis in het water. De nieuwe nummers klinken heerlijk. De perfecte combinatie van Pop en Rock. Eindelijk heeft ze haar eigen stijl gevonden. Melodieuze, toegankelijke liedjes. Voorzien van een scherp randje. Gitaarpartijen zoals we ze kennen uit de periode dat ze de zangeres van The Gathering was. Door hier en daar wat rust in te lassen, via een subtiele ballad, etaleert ze haar vocale capaciteiten. Beautiful One, afkomstig van haar eerste release, wordt hierdoor nog spannender dan op de plaat. Gelukkig ontbreken de hitjes van haar vorige release in de setlist. Die hadden niet gepast in de nieuwe sound die Anneke van Giersbergen vanavond introduceert. Na een uur en een kwartier is de koek op. Zowel de duur van het optreden als de samenstelling van de setlist zijn perfect. Anneke laat een tevreden Effenaar achter, als ze van het podium stapt.

Setlist:

 1. Feel Alive
 2. My Boy
 3. Take Me Home
 4. Beautiful One
 5. Fury
 6. You Want To Be Free
 7. Circles
 8. Down So Low
 9. Saturnine
 10. Stay
 11. Slow Me Down
 12. Too Late
 13. 1000 Miles Away From You
 14. Everything Is Changing
 15. Hope Pray Dance Pray
 16. Hyperdrive
 17. Witnesses

Plaats een reactie