The Me In You – Broken Holiday


Eerder omschrijf ik Broken Holiday van het Belgische The Me In You al als een van de hoogtepunten van Forgotten Clothes. Een compositie van een dusdanige schoonheid dat je er bijna een brok van in de keel krijgt. Ondertussen zijn in een tijdsbestek van nog geen jaar Girl In Armour, Low Battery en Plastik op single uitgebracht. In ons buurland reikend tot de hoogste regionen van Studio Brussel’s De Afrekening. Tot mijn grote verbazing verneem ik twee weken geleden dat Broken Holiday de vierde single van de plaat wordt. Net als bij Girl In Armour wordt de track geschikt gemaakt voor de hitlijsten door er een Radio Edit van te maken. Van de bijna vijf minuten durende compositie wordt ruim een minuut afgehaald om de kans op airplay te vergroten. In eerste instantie vind ik dat maar niks. Doe je dan geen onrecht aan de authenticiteit van deze track? Styrofoam, oftewel Arne van Petegem, is verantwoordelijk voor deze bewerking. Daarnaast zijn er subtiele echo’s toegevoegd aan de vocalen. Ook het begin is anders. Ondanks deze wijzigingen, constateer ik al snel dat hij een knap staaltje werk heeft afgeleverd. De oorspronkelijkheid van het origineel is prima in stand gebleven en hier en daar worden juist zaken naar de oppervlakte gebracht waardoor Broken Holiday nog beter uit de verf komt. Door de subtiele toevoeging van elektronika en effecten, weet hij ervoor te zorgen dat ik uiteindelijk overstag ga. Met als resultaat dat ik tegenwoordig meer naar deze versie luister dan naar het origineel. Op een of andere manier is er een sprankeling aan toegevoegd waardoor het voelt alsof je middenin de zon aan het genieten bent van een herfstachtige regenbui. Tegelijkertijd komt die ene zin nog steeds net zo hard binnen. Growing up feels wrong and out of time.

Plaats een reactie