David Sylvian – Do You Know Me Now


Alhoewel David Sylvian nog regelmatig interessant werk uitbrengt, is het toch al een hele poos wachten op een release waar hij zich weer eens toelegt op het maken van echte liedjes. Voorlopig moeten we het doen met Dead Bees On A Cake als laatste wapenfeit en de sporadische samenwerkingsverbanden die worden vastgelegd op verzamelaars. Redelijk geruisloos brengt hij in augustus ineens de single Do You Know Me Now uit. In eerste instantie alleen gelimiteerd verkrijgbaar op tien inch vinyl. Sinds een paar dagen ook beschikbaar als download. Do You Know Me Now is gecomponeerd op verzoek van beeldend kunstenaar Phil Collins. Op basis van een door hem opgestuurd fragment van een opgenomen telefoongesprek, gaat Sylvian aan de slag. Het eindresultaat wordt vervolgens aan Collins’ expositie gekoppeld. Wat meteen opvalt, is dat David eindelijk weer eens een lied heeft gecomponeerd. Zachte akoestische gitaren openen het nummer. Later aangevuld met fijnzinnige strijkarrangementen, fraaie blazers en spannende soundscapes. De vocalen van David Sylvian zorgen er echter voor dat deze compositie een plek weet te verwerven in de buitencategorie. De wonderschone muziek is vooral ondersteunend. Sylvian is opvallend goed bij stem. De track sluit aan bij de geraffineerde stijl van Secrets Of The Beehive. Beklemmend mooi en subtiel. Om stil van te worden. De single wordt vergezeld van een geremasterde versie van Where’s Your Gravity. Een compositie die eerder al een plek krijgt op de compilatie A Victim Of Stars. In de schaduw staand van het nummer waar het echt om gaat. Do You Know Me Now kan namelijk tippen aan het beste werk van David Sylvian en doet reikhalzend uitzien naar een vervolg.

Plaats een reactie