Remy & My Breath My Music – 20131019


Wat als je muziek wilt maken, maar daarin belemmerd wordt door een lichamelijke handicap? My Breath My Music heeft daar een oplossing voor bedacht. Deze organisatie legt zich toe op het ontwerpen van speciale muziekinstrumenten. De Magic Flute is er daar een van. Een instrument dat met de mond wordt bespeeld en bediend. Voor het doorlopen van het menu hoef je daardoor niet je handen te gebruiken. Remy Stroomer is een Nederlandse toetsenist die al een aantal jaren actief is in het wereldje van de elektronische muziek. Als hij in aanraking komt met het initiatief, ontstaat het idee om gezamenlijk een plaat uit te brengen. Remy op keyboards en synthesizers, aangevuld met bespelers van de Magic Flute. Tijdens E-live wordt het resultaat live gepresenteerd aan het publiek. In drie afzonderlijke sets. Remy featuring Glenn Nugteren, Christian Gouweleeuw en Karin van Dijk. Het mooie van elektronische muziek, aangevuld met gedigitaliseerde klanken van gitaar, cello en saxofoon. Gebracht door drie jonge mensen met een handicap. Dat laatste vergeet je al snel. Het gaat hier om drie jonge mensen die muziek willen maken. Dat zie je aan alles. Het oogcontact tussen Remy en de solisten om alles goed op elkaar af te stemmen. De geconcentreerdheid gedurende het spelen en de brede glimlach tijdens het in ontvangst nemen van het applaus. Tijdens de derde set besluit meer dan de helft van het publiek vroegtijdig te vertrekken om een goede plek te bemachtigen voor het volgende optreden. Daardoor missen ze de laatste solo van Karin. Alsof ze de verongelukte astronaut, die Jean Michel Jarre zo mooi vastlegt op Rendez-Vous, weer tot leven brengt. Kippenvel. Daardoor zitten we bij ARC achteraan. Met een mooie ervaring rijker.

Plaats een reactie