Kadebostany – Pop Collection


Artiesten die een heel circus van geheimzinnigheid om zich heen bouwen met als enige doel om extra aandacht te genereren. Meestal leidt het vooral af van waar het echt om dient te gaan. Kadebostany presenteert zich als een band uit Kadebostany. Een kleine republiek die ergens ten noorden van Italië, ten oosten van Zweden en ten westen van Turkije ligt. Kadebostan is naast de leider van de band ook de regeringsleider. Tel daarbij de presentatie in uniform op en je hebt genoeg ingrediënten om meteen af te haken. Eerst maar even wat mistgordijnen verwijderen. De band komt uit Zwitserland en brengt drie jaar geleden onder de naam The National Fanfare Of Kadebostany het debuut Songs From Kadebostany uit. Folk die rechtstreeks uit Oost-Europa lijkt te zijn geïmporteerd, aangevuld met een beetje Elektro en Pop. Op Pop Collection is de verhouding precies andersom, alhoewel er ook nu allerlei invloeden uit andere stijlen zijn te herkennen. Opener Walking With A Ghost vat het mooi samen. Startend met een arpeggio op piano vullen trombone en klarinet al snel aan. Refererend aan de oorspronkelijke naam van de band. Urban beats, klanken uit de Balkan, raps en zang maken er een divers geheel van. Hierna komt de nadruk wat meer op Pop en Elektro te liggen, maar de fanfare blijft overal wel een rol spelen. De band is sinds het debuut aangevuld met Amina. Zij is verantwoordelijk voor vocalen die vooral doen denken aan Adèle, Lauryn Hill en Angela McCluskey. Het resultaat is enorm afwisselend en interessant. Eindigend met een ingetogen Goodbye. Als je je niet laat afleiden door alle verpakking eromheen, biedt Pop Collection precies wat het pretendeert te zijn. Een collectie van goede popliedjes bestaande uit diverse en afwisselende ingrediënten.

Plaats een reactie