BRNS – 20150425


Omdat Bed Rugs heeft afgezegd, wordt op het laatste moment BRNS toegevoegd aan de affiche van Ik Zie U Graag. Het festival in de Mezz dat jaarlijks de Belgische muziekscene in de schijnwerpers zet. Geen slechte keuze. Het kwartet uit Brussel is namelijk verantwoordelijk voor een van de hoogtepunten van het weekend. Drie jaar geleden debuteren ze met Wounded en eind vorig jaar brengen ze opvolger Patine uit. Ze trappen af met Void. Meteen duidelijk makend wat hun muzikale kompas is. Artistieke Pop vermengd met vleugjes Post-Rock en Indie. Hier en daar hoor je wat gelijkenis met Mew en Alt-J. Dankzij de verrassende wendingen en tempowisselingen demonstreren de heren dat ze vanuit eigenzinnigheid graag buiten de lijntjes kleuren. Omdat BRNS voor velen een grote onbekende is, merk je dat zowel de band als het publiek elkaar in het begin nog wat aan het aftasten zijn. Die schijnbare afstand overbruggen ze snel. Door de kwaliteit van het gebodene wordt het publiek steeds enthousiaster. Het toenemende applaus laat enorm veel waardering horen. Terecht. BRNS zet een overtuigend optreden neer, waarbij zowel oud als recent werk aan bod komt. Vocalist en drummer Timothée Philippe creëert inventieve ritmes. Heerlijk contrasterend met het subtiele gitaarwerk van Diego Leyder. Het uitgebreide instrumentarium kleurt het muzikale palet verder in. Belletjes. Reversed loops. Xylofoon. Noem maar op. Voor het intro van My Head Is Into You hanteren ze een melodica. Allemaal extra accenten die de composities naar een hoger niveau tillen. In Behind The Walls valt bovendien op dat de heren ook qua samenzang tot hele mooie dingen in staat zijn. Een van de mooiste verrassingen tijdens deze editie van Ik Zie U Graag.

Plaats een reactie