David Bowie – Tryin’ To Get To Heaven


Vijf jaar geleden vierde David Bowie zijn laatste verjaardag. Vandaag zou hij 74 zijn geworden. Om dat te gedenken, is er een nieuwe single van hem gereleased met daarop twee covers. De eerste is Mother. Een nummer van John Lennon. Met Jordan Rudess van Dream Theater op piano. Oorspronkelijk afkomstig van het album Plastic Ono Band uit 1970. Bowie nam het in 1998 op met producer Tony Visconti voor een tribute album dat nooit verschenen is. Deze met modernere technieken opgenomen versie, illustreert nog maar eens hoe jammer het is dat John Lennon in 1980 de mogelijkheid is ontnomen om zijn muzikale carrière een vervolg te geven. Wat had ik graag nog muziek van hem gehoord, opgenomen in het digitale tijdperk. Het tweede nummer betreft Tryin’ To Get To Heaven van Bob Dylan’s Time Out Of Mind. Ook in 1998 opgenomen. Ten tijde van de sessies voor het LiveAndWell.com album. Deze plaat was toen alleen verkrijgbaar voor de leden van BowieNet en is daardoor nooit officieel gereleased. In december werd overigens aangekondigd dat dit album alsnog dit jaar zal worden uitgebracht. Van beide opnames valt de cover van Bob Dylan bij mij het meest in de smaak. Omdat het het origineel overtreft, wat vooral te maken heeft met het in de loop der jaren aftakelen van Dylan’s stem. Tryin’ To Get To Heaven beluisteren met de vocalen van David Bowie is een verademing. Het gitaarwerk van Reeves Gabrels, die hem eerder vergezelde in Tin Machine, zorgt bovendien voor extra pit. Beide nummers zijn vandaag uitgebracht op vinyl en tevens verkrijgbaar via de digitale kanalen.

Plaats een reactie