Exit North – Let Their Hearts Desire


Elf jaar geleden brengt Steve Jansen Slope uit. Aan de gelimiteerde editie is het prachtige Sow The Salt toegevoegd. Het resultaat van de eerste samenwerking met Thomas Feiner; de Zweedse bariton van Anywhen. Die samenwerking bevalt zo goed, dat de heren elkaar drie jaar geleden opnieuw treffen in Exit North. Ulf Jansson en Charles Storm maken het kwartet compleet. Het leidt tot de release van Book Of Romance and Dust. Wat mij betreft de mooiste plaat van dat jaar. De basis van elke compositie is de piano. Viool en cello voegen subtiele accenten toe aan het geheel en Jansen krijgt de ruimte om zijn typische percussie en drums eraan toe te voegen. Met de stem van Feiner als rode draad. Vorig jaar is de band gestart met het werken aan een tweede plaat, met als voorlopig eerste resultaat de release van 12″ Let Their Hearts Desire. Een nummer dat treffend verder gaat, waar Book Of Romance and Dust eindigde. Met de toevoeging van marimba en xylofoon iets weelderiger gearrangeerd wellicht, maar nog steeds dezelfde, al eerder genoemde kenmerken bevattend. Come To End is een tweede parel. Uitblinkend in spanning en soberheid. De eerste minuut waan je je aan het begin van een Ambient soundtrack. Totdat een subtiele gitaar en de vocalen van Feiner de stilte doorbreken, zonder de stilte te doorbreken. Ingetogenheid is troef. Opvallend is, dat Steve jansen verantwoordelijk is voor de lyrics. Dit jaar zijn ze in september drie keer live te bewonderen. In Noorwegen, Portugal en in Nederland. Op 11-9 staan ze in het Speelhuis te Helmond. Bijna een jaar later dan oorspronkelijk gepland.

Plaats een reactie