Exit North – 20230527


De kaartjes voor het concert van Exit North in 2020 waren al in oktober 2019 gekocht. Vanwege Corona werd het optreden een paar keer verzet. De tickets bleven gelukkig geldig. Bijna 3 jaar later is het dan eindelijk zover. Exit North in Het Speelhuis te Helmond. De tour bestaat slechts uit vier concerten. Ze treden op in Japan (2x), Zweden en Nederland, waardoor er zich een mengelmoes aan nationaliteiten in het publiek bevindt. Ik hoor Engels, Duits, Zweeds, Frans, Spaans en Deens. Het Speelhuis is een mooi theater in een voormalige kerk. Als de gordijnen opengaan en de lichten dimmen, zien we Thomas Feiner, Steve Jansen, Ulf Jansson en Charles Storm aftrappen met I Only Believe In Untold Stories van het nieuwe album Anyway Still. De heren worden bijgestaan door twee dames op viool en cello. Deze avond spelen ze een mooie mix van oud en nieuw werk, waarbij opvalt hoeveel plezier ze erin hebben. Steve Jansen zie je soms meezingen vanachter zijn drums. Regelmatig glimlachend naar Ulf als hij een onverwacht extra accent op de drums speelt. Charles Storm zorgt met een mooi arsenaal aan instrumenten schijnbaar onopvallend voor een hoofdrol in de instrumentatie. Thomas Feiner blijkt niet alleen een indrukwekkende vocalist te zijn, maar ook een performer die met zijn gebaren de muziek dirigeert en volgt. Jansson zit een beetje met zijn rug naar de zaal toe, maar kijkt regelmatig vol bewondering naar het enthousiaste publiek. Opvallend is dat ze Let Their Hearts Desire spelen. Afkomstig van de gelijknamige 12″ die ze twee jaar geleden uitbrachten. Het geluid is perfect. Oordoppen zijn niet nodig. Als ze dan ook nog persoonlijke favorieten Bested Bones en Your Story Mine spelen, kan de avond niet meer stuk. Na het concert nemen de heren in de lobby nog uitgebreid de tijd om tijdens het signeren een praatje te maken met de fans. Een memorabel optreden.

Setlist:

 1. I Only Believe In Untold Stories
 2. Short Of One Dimension
 3. Where The Coin Fell
 4. Passenger’s Wake
 5. The Unforeseen
 6. Bested Bones
 7. Bled Out
 8. Lessons In Doubt
 9. A Battle Cried
 10. Your Story Mine
 11. Let Their Hearts Desire
 12. Us In Half
 13. In The Game
 14. The Signal
 15. Another Chance

Plaats een reactie