Exit North – Your Story Mine


In 2018 is Exit North met Book Of Romance and Dust verantwoordelijk voor de mooiste release van dat jaar. Daarna blijft het lang stil. De aangekondigde tour wordt vanwege Corona iedere keer verzet en pas twee jaar geleden is er een eerste teken van leven dankzij het uitbrengen van de 12″ Let Their Hearts Desire. Tegelijkertijd laten ze weten aan een nieuwe plaat te werken. Vandaag meldt de band dat het tweede album Anyway, Still gaat heten en op 14 april beschikbaar komt. Your Story Mine wordt als teaser gereleased. Eerste beluistering van die compositie leert dat Thomas Feiner, Steve Jansen, Ulf Jansson en Charles Storm nog steeds uit hetzelfde vaatje tappen, zonder in herhaling te vallen. Dit betekent dat de piano opnieuw de basis vormt, waarbij viool en cello karakteristieke accenten toevoegen aan het geheel. Steve Jansen krijgt de ruimte om zijn subtiele en typerende percussie eraan toe te voegen en Ulf Jansson laat zijn verstilde pianoklanken landen op fijnzinnige soundscapes. De stem van Feiner fungeert als rode draad. Na eerste beluistering van Your Story Mine wordt meteen duidelijk dat ze het hoge niveau van het debuut weten te evenaren. Wellicht zelfs te overtreffen. De compositie blinkt uit in soberheid door aandacht te besteden aan details en ruimte te geven aan rust en ogenschijnlijke stilte. Opgevuld door de vocalen van Feiner. Een krachtig ‘refrein’ biedt twee ijkpunten, waarbij opvalt dat de herhaling in de melodie zit en niet in de lyrics. Het doet uitzien naar hun nieuwe plaat. Afgaande op de tracklist, krijgen de nummers van de eerder uitgebrachte 12″ geen plek op Anyway, Still. Ongetwijfeld zal de nieuwe muziek centraal staan tijdens de komende tour, waarbij ze in mei Het Speelhuis te Helmond aandoen.

Plaats een reactie