Maite Louisa – Push Me


Vandaag komt Push Me van Maite Louisa uit. Na (s)Mother en Haunting alweer haar derde single sinds ze afscheid nam van Zonen Met Vaders. Maite is een Nederlandse zangeres die al een tijdje vanuit Gent aan haar muzikale carrière werkt. Met Push me demonstreert ze opnieuw dat ze dankzij het experimenteren met loops, samples en synthesizers haar geluid heeft omgevormd tot solide en spannende Synth Pop. Een experiment dat start tijdens de pandemiedagen, waarbij ze zich laat inspireren door de muziek van FKA Twigs, Sylvan Esso en Joan As a Police Woman. Het nummer handelt over twijfel en moeilijke keuzes. Push Me Over in contrast met Maybe One Day. De start is atonaal en dreigend, waarna een huppelende sequence het fundament vormt voor de vocalen van Maite en tegelijkertijd melodie toevoegt. Toewerkend naar een refrein dat vanwege het instrumentarium een mooi, bijna bombastisch contrast vormt. Vervolgens wordt er iedere keer na het refrein nog wat spanning, variatie en body aan het arpeggio toegevoegd. Simpel en doeltreffend gecomponeerd. Het nodigt uit tot het maken van een Extended Remix, waarbij deze loop het instrumentale hart van de compositie zou kunnen worden. En zo heeft Maite Louisa binnen een jaar een mooi drieluik opgeleverd. De hoes van de single is een screenshot uit de video die volgende week wordt gepubliceerd. Na deze release gaat Maite de studio in om een eerste EP op te nemen. Op 7 juni treedt ze op in Gent om het nieuwe werk te presenteren. Meer optredens volgen, waarbij wellicht ook Den Haag in het schema wordt opgenomen. Ondertussen blijf ik hopen op een plekje op Best Kept Secret of Leffingeleuren. Die festivals staan hier al in de agenda.

Plaats een reactie