Depeche Mode – Sounds Of The Universe


Als je in deze tijd van zowel legaal als illegaal downloaden nog albums wilt verkopen, moet je met iets bijzonders komen. Terwijl ik de doos uitpak die zojuist uit Engeland is aangekomen, constateer ik dat Depeche Mode die boodschap goed heeft begrepen. De fraai vormgegeven, gelimiteerde box van hun nieuwe album bevat – naast de reguliere release – twee boeken. Met een hoofdrol voor de fotografie van Anton Corbijn. Een poster, twee pins en een aantal ansichtkaarten vullen het pakket verder aan. Bovendien worden er drie extra schijven geleverd. Een CD met bonustracks en remixes, een DVD met filmmateriaal van Anton Corbijn en een schijf met demo’s die je de eerste versies van een aantal oudere nummers laat horen. Vooral de demo van Walking In My Shoes biedt in al zijn soberheid een adembenemend contrast met de uiteindelijke versie. Op Sounds Of The Universe staan een aantal potentiële klassiekers. Ook een aantal missers. Depeche Mode is vooral een band die groot is geworden door het uitbrengen van singles. Het enige echt consistente album dat ze uitbrengen, is Violator. Dat verandert niet door deze release. Toch is Sounds Of The Universe zeker geen slechte plaat en hoor je pogingen tot vernieuwing terug in het materiaal. In nummers als Perfect en In Chains. Depeche Mode verkoopt wereldwijd vele albums en vult overal de grote(re) zalen. Behalve in Nederland. Dat zal met Sounds Of The Universe niet veranderen. Tijdens deze tour zullen ze voor het eerst sinds jaren ook ons land weer eens bezoeken. Met deze box kun je daarvoor alvast in de stemming komen. Als je deze in Engeland bestelt, kost de box je nog geen zeventig euro. Mede dankzij de koers van de Britse pond op dit moment.

Plaats een reactie