Sivert Høyem – 20100415


Op 12 juli 2007 overlijdt de gitarist van Madrugada, Robert Burås, aan de gevolgen van een overdosis. Zanger Sivert Høyem gaat uiteindelijk solo verder. De stem van Sivert staat nog steeds centraal. Ook klinken er nog steeds heerlijk galmende gitaren, zoals we dat van zijn eerdere band kennen. Het is allemaal wel wat toegankelijker en ligt meer in het verlengde van de wat rustigere nummers van Madrugada. De muziek is vooral afgestemd op de zangkwaliteiten van Sivert Høyem. Op de plaat is dan ook weinig af te dingen. Veel variatie en een heerlijke dynamiek. Het doet uitzien naar het concert in The Mezz te Breda. Iets over negen dimmen de lichten en kondigen de keyboards het openingsnummer van zijn recente plaat aan. Onder luid applaus komt Sivert het podium op, om te beginnen met Belorado. Het geluid is prima in orde. Goed in balans. Niet te hard. De gitarist zorgt er met zijn gitaarspel voor dat de geest van Robert Burås toch een beetje aanwezig is. De band start met een aantal nummers van de nieuwe plaat, om vervolgens terug te grijpen op het oude materiaal van Madrugada. Als eerste is Honeybee aan de beurt. Niet een van mijn favorieten. Vervolgens verlaat de band het podium. Sivert blijft achter met zijn gitaar om het prachtige Majesty in zijn eentje te vertolken. Een memorabel moment. Na Exiles wordt The Kids Are On High Street van Madrugada ingezet. Magistraal om dat lied weer eens te horen. Met een muur van geluid wordt het afgesloten. Met Arcadian Wives kondigt hij het einde van het optreden aan. Tijdens de toegift trakteert hij ons op Moon Landing en Don’t Pass me By, maar daar had hij het dan ook bij moeten laten. Helaas besluit hij om nog een cover te spelen. Aan het geroezemoes bij de bar te horen, blijkt dit een nummer te veel te zijn. Ondanks dat, kijk ik terug op een geweldig concert.

Setlist:

 1. Belorado
 2. High Society
 3. What You Doin’ With Him
 4. Lost At Sea
 5. Going For Gold
 6. The Light That Falls Among The Trees
 7. Honey Bee
 8. Majesty
 9. Into The Sea
 10. Shadows / High Meseta
 11. Exiles
 12. The Kids Are On High Street
 13. Arcadian Wives
 14. Sister Sonic Blue
 15. What’s On Your Mind
 16. Moon Landing
 17. Don’t Pass Me By
 18. Goodnight Irene

Tekst: Luistertips
Fotografie: Carl Martin Nordby

Plaats een reactie