iLiKETRAiNS – 20121028


Al vanaf hun eerste release volg ik de heren van iLiKETRAiNS met meer dan gemiddelde interesse. Toch komt het er maar niet van om ze in levende lijve te aanschouwen omdat ze slechts sporadisch in Nederland optreden en dan meestal ook nog eens in afgelegen oorden. Alhoewel Geleen ook niet echt om de hoek is, besluit ik deze keer toch maar eens kaartjes te kopen. Met de release van The Shallows hebben de heren namelijk laten zien hoe mooi ze geĆ«volueerd zijn van een Post-Rock band met invloeden uit de Post-Punk naar het omgekeerde. De Boerderij in Geleen is niet helemaal uitverkocht. Toch hebben ruim honderd man de moeite genomen om naar hen te komen kijken. Op een bijna te klein podium opent iLiKETRAiNS met hun nieuwste single Beacons. Drie beamers projecteren fraaie beelden op de muren achter hen. Met drie gitaristen weet de band heerlijke duels op gitaar te produceren, waarbij de galmknop flink open wordt gezet. Alhoewel de nadruk ligt op hun meest recente albums, komen al hun platen aan bod. Ook mijn favoriet A Rook House For Bobby wordt gespeeld, waarmee ze nog eens illustreren hoe muren van geluid dienen te worden geconstrueerd. Sowieso zijn Post-Punk en Post-Rock mooi in balans tijdens het concert. Live komt de muziek met de vele gitaarlagen nog beter tot zijn recht. Singles als Father’s Son, Mnemosyne en Beacons zorgen hier en daar voor wat herkenning. Na een uur weet de zaal de band nog zo ver te krijgen om het prachtige epos Sea Of Regrets als toegift te spelen. Daarna haasten ze zich naar de stand met de merchandise om hun materiaal te signeren. Een erg geslaagd optreden van een band die wat meer bekendheid verdient.

Setlist:

 1. Beacons
 2. Mnemosyne
 3. The Shallows
 4. A Father’s Son
 5. A Rook House For Bobby
 6. We Saw The Deep
 7. The Voice Of Reason
 8. The Hive
 9. Water/Sand
 10. Progress Is A Snake
 11. 451
 12. Terra Nova
 13. Reykjavik
 14. Sea Of Regrets

Plaats een reactie