Savages – Husbands


Om een of andere reden menen de media iedere nieuwe band in het genre van de Post-Punk Steeds te moeten vergelijken met Joy Division. Dit lot treft ook het Britse Savages. Op Wikipedia worden ze zelfs de All Girl Joy Division genoemd, omdat de band uit alleen maar dames bestaat. Met alle respect voor hun pionierende voorgangers. Die vergelijking doet geen recht aan de originaliteit van deze groep. Gisteren treden ze op tijdens De Wereld Draait Door, waar ze hun single Husbands in een minuut mogen vertolken. Ze smokkelen er stiekem een half minuutje bij en zorgen er zo voor dat er voor het eerst in tijden weer eens aandacht is voor opzienbarende muziek in een programma dat qua muziek al een tijdje over de houdbaarheidsdatum heen is. Door deze dames uit te nodigen, bewijzen ze dat we nog mogen hopen. Als je zangeres Jehny Beth hoort, moet je onbewust denken aan de strot van Sinead O’ Connor in haar jonge jaren. Het houdt het midden tussen zang en spoken word en legt een enorme urgentie aan de dag. De band bestaat nog maar een jaar, maar fungeert al eens als voorprogramma van British Sea Power. Een band die ik ontdek als ze als support van Interpol spelen. De muziek van Husbands heeft een ontzettend hoog ADHD-gehalte met heerlijk galmende breaks op gitaar. Voor iedere liefhebber van Post-Punk een absolute aanrader. Vooral omdat Savages een hele nieuwe dimensie toevoegt aan een genre dat vele bands voortbrengt die vooral op repeat acteren, zonder enige vernieuwing te zoeken. Savages introduceert een nieuw hoofstuk in deze muziekstroming en alhoewel ze tot nu toe slechts een single en de EP I Am Here hebben uitgebracht, doet dit alles alleen maar uitkijken naar het eerste volwaardige album.

Plaats een reactie