Sankt Otten – Sänger Und Sünder


Sankt Otten komt uit Osnabrück en brengt sinds 1999 voornamelijk elektronisch getinte, instrumentale muziek uit. Sinds drie jaar zijn ze gevestigd bij Denovali Records. De afgelopen jaren houden ze zich bezig met het herinterpreteren van andermans werk. Het resultaat is terechtgekomen op de EP Sänger Und Sünder. De band waagt zich aan diverse verrassende namen. Bovendien hebben ze de nummers zo weten te verbouwen, dat het lijkt alsof je naar eigen composities luistert. Zeker als je de originelen niet kent. Voor de gelegenheid is Carsten Sandkämper uitgenodigd voor het sporadisch toevoegen van Duitse vocalen. In opener Slow Oscillations van Zombi demonstreren ze hoe je de oude klanken van de Krautrock tot leven brengt. In Sehnen hoor je Wishing I Had A Photograph Of You van A Flock Of Seagulls terug. In deze versie voorzien van een trage beat, waardoor het flink mistroostiger klinkt dan het origineel. Bovendien zijn de vocalen vertaald in het Duits. Blutregen is een instrumentale cover van Slayer’s Rain Of Blood. Human Fly van The Cramps is omgezet naar de koude elektro zoals we die kennen van John Foxx op Metamatic. Wederom vertaald naar het Duits, maar dit keer vervormd via een Vocoder. Matte Kudasai van King Crimson is instrumentaal gebleven en komt om een of andere reden slechts als gemiddeld uit de verf. Hoogtepunt van de plaat is de bewerking van Max Richter’s Infra 2. Als origineel al een wonderschone compositie, met subtiele keyboards en ingetogen strijkers. Wellicht dat Sankt Otten juist daarom relatief dicht bij de oorsprong blijft. Uiteraard wordt er elektronika aan toegevoegd. In de vorm van een langzaam ritme. De strijkers zijn vervangen door gitaren die slechts beroerd worden door de E-bow. Een passend einde van een knap staaltje werk.

Plaats een reactie