Pien Feith – Tough Love


Het debuut Dance On Time van de Nederlandse zangeres Pien Feith wordt twee jaar geleden door de critici de hemel in geprezen. Terecht. Vanwege de unieke mix van Indie, Pop, Elektro en haar soulvolle stem. Op Tough Love wordt vooral de elektronische kant van haar muziek verder verkend en presenteert ze haar fijnzinnigheid op een iets toegankelijkere manier. Zonder alledaags te worden of af te glijden naar middelmatigheid. Drumcomputers en synthesizers hebben een prominentere plek gekregen, waardoor haar sound hier en daar nog meer doet denken aan Fever Ray en Bat For Lashes. Subtiele gitaartjes Ć  la Cocteau Twins maken het geheel compleet. Pop met een avantgardistisch randje en een extra bite, waardoor het continu spannend blijft. Dansbaarheid en ingetogenheid wisselen elkaar af op deze plaat. Juist deze variatie zorgt voor een aangenaam geheel. Uiteraard is haar stem nog steeds het belangrijkste instrument. Hier en daar gelardeerd met echo en galm. In Betty Ford aangevuld met een heerlijke snik. Sowieso een van de hoogtepunten van Tough Love. Alsof in een enkele compositie alles op zijn plek valt. Zeker op de momenten dat de subtiliteit hoogtij viert, sleurt ze de luisteraar haar muzikale wereld in. Slow Guns, Snap Out en Come On Fight zijn hier mooie voorbeelden van. Op sluitstuk Get Things Done vat ze kernachtig de essentie van deze release samen. Startend met ijle keyboards, later uitmondend in dragende klanktapijten. Inclusief een eenvoudig refrein dat op wonderbaarlijke wijze beklijft. Daar waar velen moeite hebben om een magistraal debuut te evenaren, demonstreert Pien Feith met Tough Love dat ze daar geen probleem mee heeft. Omdat ze de durf heeft getoond om geen exacte kopie van het debuut te maken.

Plaats een reactie