Oscar & The Wolf – 20140920


Twee jaar na de release van EP Summer Skin brengt het Belgische Oscar & The Wolf het eerste volwaardige album uit. Met Entity gooien ze hoge ogen en lijken ze het delicate evenwicht tussen Indie en Elektro te hebben verfijnd richting een meer dansbaardere variant. Zonder de melancholie en het sprookjesachtige van hun muziek uit het oog te verliezen. Op zaterdag sluiten ze de tweede dag van Leffingeleuren af op het hoofdpodium. Vanaf opener Joaquim is het duidelijk dat zanger Max Colombie het plan heeft om er een mooi feest van te maken. Er mag gedanst en meegeklapt worden. Het massaal toegestroomde publiek stelt hem tijdens Somebody Wants You dan ook niet teleur. Ook Undress zorgt voor de nodige herkenning. Het podium is aangekleed met palmbomen. Door de lichteffecten lijken ze continu op de maat van de muziek mee te bewegen. De sprookjesachtige sfeer benadrukkend. De band bewijst vanavond dat hun muziek ook live prima uit de verf komt. Enorm swingend, maar nog steeds met ruimte voor subtiel gitaarwerk. Halverwege wordt de hit Strange Entity ingezet. Ondersteund met lasers, zet het de tent flink op zijn kop. De eraan voorafgaande vraag of we klaar zijn om te dansen, is vooral retorisch van aard. De knap tot een ballad omgetoverde cover van Gala’s Freed From Desire zorgt vervolgens voor een mooi rustpunt. Met een hoofdrol voor Ozan Bozdag op piano. Uiteraard wordt het optreden afgesloten met hun eerste hit Princes. Om het feest helemaal compleet te maken schieten twee kanonnen witte confetti de tent in. Oscar & The Wolf is verantwoordelijk voor een bijzonder en sfeervol concert waar niets op aan te merken valt.

Setlist:

 1. Joaquim
 2. Somebody Wants You
 3. Bloom
 4. Undress
 5. Strange Entity
 6. Moonshine
 7. Nora
 8. Dream Car Ocean Drive
 9. Killer You
 10. Freed From Desire
 11. Princes

Plaats een reactie