Brolin – Nightdriving


Soms stuit je op een nummer dat op dat moment gewoon perfect bij je gemoedstoestand past, zonder dat je je daar direct van bewust bent. Nightdriving van Brolin behoort tot die categorie. Brolin debuteert drie jaar geleden met NYC. Een sfeervolle track, waarmee hij perfect de sfeer van een grote stad in de late uurtjes weet vast te leggen. Alhoewel het niet makkelijk is om hem in een hokje te positioneren, krijgt hij het label IDM op zich geplakt. Intelligent Dance Music. Hem typeren als een singer-songwriter die met zijn voeten stevig in het elektronische landschap staat, doet wellicht meer recht aan de klanken die hij voortbrengt. Soms geschikt voor de dansvloer, dan weer vooral uitnodigend om tot je te nemen vanuit een rustige huiskamer. Wellicht is dat het aspect van Nightdriving dat me zo pakt, als ik op ontdekkingsreis ben naar nieuwe muziek en pauze houdt om de klanken van de Londense producent Brolin tot me te nemen. Het vangen van het nachtleven in een enkele compositie. Of dat nu in een club is, of tijdens een rustige autorit op een verlaten snelweg. Aangevuld met zijn soulvolle vocalen weet hij beide werelden te verbinden. Dit wordt bevestigd door de bijbehorende video, waarin we een automobilist volgen die in de late uurtjes door Berlijn rijdt. Invloeden uit de Pop, Elektro en Dance komen samen in een single van ruim drie minuten. Aan het einde gekomen je uitnodigend om de plaat snel weer opnieuw op te zetten. Met de release van Nightdriving kondigt Brolin zijn debuut The Delta aan. Een plaat waarop ook zijn ondertussen al wat oudere werk een plek zal krijgen. Gepland voor eind oktober.

Plaats een reactie