Neuroticfish – A Sign Of Life


Zeven jaar geleden neemt Neuroticfish afscheid met verzamelaar A Greater Good. Henning Verlage gaat zich als schrijver en producent richten op Unheilig. Zanger Sascha Mario Klein lijkt definitief van de aardbodem verdwenen te zijn. Twee jaar geleden presenteert de band zich ineens via Soundcloud met achtereenvolgens Former Me en Illusion Of Home. Gevolgd door de aankondiging dat er een nieuw album in de maak is. Uiteindelijk verschijnt A Sign Of Life dit voorjaar. Tien jaar na Gelb is dat met recht een teken van leven te noemen. De thematiek is in al die jaren hetzelfde gebleven. In de muziek komen zowel tekstueel als qua sfeer thema’s terug als agressie, onbegrip, verdriet en de vergankelijkheid van alles. In tien jaar tijd is de wereld er nog steeds niet mooier op geworden. Het blijft dus hopen op een mooiere toekomst. Melancholie wordt via dreunende beats, rollende sequencers en donkere synthesizers van een mooie muzikale verpakking voorzien. De band krijgt het nog steeds voor elkaar om dit alles te voorzien van herkenbare melodieën, die zich snel in je hoofd nestelen. Dankzij de treffende combinatie van Klein’s vocalen en Verlage’s accenten op de keyboards. In nummers als Caliban en Opposite wordt er wat gas teruggenomen en valt de gelijkenis met bands als De/Vision en Mesh op. Neuroticfish weet in het genre nog steeds subtiel te verrassen. Met een onverwachte tempowisseling in Depend On You. Tot twee keer toe. Of door alle synthesizers en sequencers heel even stil te laten vallen in Silence en zo de geïsoleerde beat de titel te laten benadrukken. A Sign Of Life is een welkom teken van leven van Neuroticfish. Hopelijk hoeven we niet nog eens tien jaar te wachten op een vervolg.

Plaats een reactie