Fall On Your Sword – Another Earth


Wat als er een tweede aarde zou zijn. Een planeet waar een kopie van jezelf rondloopt, die daar een eigen leven leidt. Wellicht eenzelfde leven. In een paralelle wereld. Dat is heel kort samengevat de plot van de film Another Earth. Houd je niet van abrupte, open eindes? Dan zeker geen film om te gaan bekijken. Ben je daar wel dol op? Check dan vooral niet Wikipedia. Daar wordt het hele verhaal al weggegeven. Denk overigens niet dat het hier om een film gaat in het genre van de Science Fiction. De setting lijkt wellicht zo, maar het verhaal zelf is vooral gericht op het leven van Rhoda, die in haar tienerjaren verantwoordelijk is voor de dood van het gezin van John Burroughs. Een ongeluk met de auto, op het moment dat zij voor het eerst het duplicaat van de aarde aan de hemel ziet verschijnen. Verwacht ook geen spectaculaire effecten. Wat is er dan wel te zien. Een prachtig geschoten film. Spannend door de beklemmendheid. Rhoda besluit namelijk John Burroughs incognito op te gaan zoeken, na vier jaar in de gevangenis te hebben gezeten. De heerlijke soundtrack van de Amerikaanse band Fall On Your Sword, maakt het schouwspel compleet. De muziek is namelijk net zo mooi, spannend en dreigend als de film zelf. Veelal klinkend richting Elektro en Ambient, waarbij ook elementen uit de klassieke muziek worden geïntegreerd. De combinatie van beiden zorgt voor een mooie ervaring. Op het moment dat het einde van de film je enigszins flabbergasted achterlaat, word je gegrepen door de klanken van Fall On Your Sword. De aftiteling en de muziek leiden in eerste instantie nog af, maar daarna kan het nadenken beginnen en kun je je eigen interpretaties en conclusies loslaten op de film die je zojuist gezien hebt.

Plaats een reactie