The Weeknd – 20170224


Sinds de release van Starboy is The Weeknd uitgegroeid tot een popster van wereldformaat. Groot genoeg om Ziggo Dome uit te verkopen. Als iets na negen uur de lichten doven en een enorm driehoekig, lichtgevend ruimteschip naar beneden zakt, komt Abel Tesfaye van onderaf het podium op. Opener All I Know wordt meteen goed meegezongen en zet het publiek op scherp voor een energiek begin van de show. Met Party Monster, Reminder en Six Feet Under domineren de harde en diepe basslines. Vervolgens worden in een razend tempo de nummers van Starboy afgewisseld met werk van het een jaar eerder uitgebrachte Beauty Behind The Madness. Dit zorgt voor een fijne mix van dansbare nummers als Rockin’, het krachtige Ordinary Life en de hits Can’t Feel My Face en Earned It. Tesfaye demonstreert deze avond over een loepzuivere stem te beschikken. Het is mooi om te zien dat ook het wat oudere werk in het tweede deel van de show aan bod komt. De wat rauwere sound van zijn eerste drie mixtapes, later uitgebracht als Trilogy, zijn vooral traktaties voor de fans van het eerste uur. Die blijken in grote aantallen aanwezig te zijn. Tijdens High For This en The Morning komt het samenspel met de band ook beter tot zijn recht. De krachtige gitaarsolo’s zorgen voor een fijne afwisseling en passen goed in de opbouw van de show. Het optreden lijkt te eindigen met de hit I Feel It Coming, maar na een korte afwezigheid verschijnt The Weeknd weer op het podium voor een knallende toegift, met The Hills als absolute climax. Alhoewel hij nog moet werken aan het onderhouden van contact met het publiek in zo’n immense zaal, laat The Weeknd vanavond zien geen doorsnee popster te zijn en dat hij uit kan groeien naar een nog completere artiest.

Setlist:

 1. All I Know
 2. Party Monster
 3. Reminder
 4. Six Feet Under
 5. Low Life
 6. Might Not
 7. Often
 8. Acquainted
 9. Ordinary Life
 10. Starboy
 11. Nothing Without You
 12. A Lonely Night
 13. Rockin’
 14. Secrets
 15. Can’t Feel My Face
 16. In The Night
 17. Earned It
 18. Wicked Games
 19. High For This
 20. The Morning
 21. Sidewalks
 22. Crew Love
 23. Tell Your Friends
 24. Die For You
 25. I Feel It Coming
 26. False Alarm
 27. House of Balloons/Glass Table Girls
 28. The Hills

Tekst: Olaf Blankendaal
Redactie: Luistertips

Plaats een reactie