Steve Hogarth – 20201219


H Natural. Oftewel Steve Hogarth van Marillion. Het concept is al bekend sinds zijn release van Ice Cream Genius, maar dit keer krijgt het extra betekenis vanwege de lockdown. Vandaag zit hij in zijn eentje achter de piano in St. John’s Church te Oxford. Zonder publiek. Het publiek zit thuis. De traditie van een concert tijdens kerst wordt digitaal gecontinueerd. Hij speelt deze avond nummers van zichzelf, Marillion, The Blue Nile, Bob Dylan, The Waterboys, Psychedelic Furs en Leonard Cohen. Steve opent nerveus en emotioneel. Tijdens het oplezen van Oh Little Town Of Bethlehem, dat gevolgd wordt door Across The Universe van The Beatles. Later legt hij uit dat dit alles te maken heeft met de tijd van het jaar, de situatie waar we inzitten en het feit hij het eerbetoon aan John Lennon nog nooit eerder live heeft gespeeld. Hierna zien we hem groeien in zijn rol als muzikant. Zoals we hem kennen. Er is veel aandacht besteed aan de uitzending. Meerdere camera’s brengen H in beeld. Achter een Steinway vleugelpiano. Hij bewijst hoe krachtig de composities zijn als ze helemaal naturel worden gebracht. Trap The Spark en This Train Is My Life komen nu ineens wel binnen. Better Dreams was al een van mijn favorieten, maar klinkt op deze manier nog mooier. Zijn versies van The Downtown Lights en Famous Blue Raincoat van respectievelijk The Blue Nile en Leonard Cohen zijn werkelijk briljant. Niet alles gaat goed deze avond. Drilling Holes moet hij afbreken. In de chat reageert Steve Rothery nog dat hij het moet starten in C. Het helpt niet. Tijdens Cage krijgen loops vanaf de laptop een rol. Dan nog functioneel. Tijdens This Is The 21st Century hadden de synthdrums achterwege mogen blijven. H eindigt met Have Yourself A Merry Christmas. Een traditional. Op deze wijze, na een concert van ruim twee uur, hartverwarmend.

Setlist:

 1. Across The Universe
 2. Seasons End
 3. This Train Is My Life
 4. The DownTown Lights
 5. You Dinosaur thing
 6. The Answering Machine
 7. Trap The Spark
 8. Hard As Love
 9. Better Dreams
 10. You’re Gone
 11. The Hollow Man
 12. Famous Blue Raincoat
 13. The Ghost In You
 14. Fantastic Place
 15. Drilling Holes
 16. Like A Rolling Stone
 17. Cage
 18. This Is The 21st Century
 19. Afraid Of Sunlight
 20. The Whole Of The Moon
 21. Spirit
 22. Easter
 23. Have Yourself A Merry Little Christmas

Plaats een reactie