Kidbug – Listen, The snow Is Falling


Degenen die met enige regelmaat deze website bezoeken, zullen ondertussen wel weten dat ik een zwak heb voor kerstliedjes. Niet voor niets dat er elk jaar een compilatie wordt samengesteld met nummers die meestal niet terug te horen zijn op de reguliere muziekzenders. Een van de opvallendste singles van dit jaar is Listen, The Snow Is Falling van Kidbug. Oorspronkelijk de B-side van John & Yoko’s Happy Xmas. Die versie heeft nog nooit een kerstcompilatie van mij gehaald, omdat Yoko Ono de vocalen voor haar rekening neemt en ik allergisch ben voor haar stem. Deze uitvoering van Kidbug is echter fantastisch. Aan de ene kant doen ze recht aan de melodie van het origineel, maar daarnaast weten ze er ook hun eigen stempel op te drukken. Dat betekent dus dat invloeden uit de Post-Rock, Shoegaze en Dream Pop creatief met elkaar worden verweven. Hun versie lijkt in eerste instantie vooral op een mooie herhaling met wat meer gitaarwerk. Als je vervolgens denkt dat het nummer ten einde is, zorgt Kidbug voor een aangename verrassing. Eerst wordt er flink op de rem getrapt, waarna er een subtiele gitaarmuur wordt opgebouwd. Marina Tadic en Adam Harding vullen sfeervol aan met het vocaal repeterende outro. Ongetwijfeld niet geschikt voor een gemiddelde playlist tijdens het kerstdiner, maar wat mij betreft een nummer dat niet in mijn afspeellijst kan ontbreken. Listen, The Snow Is Falling wordt gepresenteerd als een eerbetoon aan Mimi Parker van Low. Speciaal daarvoor hebben ze hun vorig jaar opgenomen versie van Just Like Christmas op de achterkant gezet. Release op 22 december.

Plaats een reactie