Peter Heppner – Dream Of Christmas


Peter Heppner is vooral bekend als de zanger van Wolfsheim. Na het uiteenvallen van die band werkt hij verder aan een eigen carrière. Zo brengt hij solo diverse albums uit. Met hits als Meine Welt en Alleine Sein scoort hij vooral in Duitsland goed. Ook werkt hij samen met Paul van Dyk en Schiller. Negen jaar geleden duikt er een kerstnummer van hem op via YouTube. Dream Of Christmas. Tijdens optredens in het najaar speelt hij het regelmatig live. De eerste keer dat ik het nummer hoor, word ik getroffen door Heppner’s kenmerkende melancholie. Wat mij betreft ook prima passend bij Kerstmis. Onder de indruk, deel ik de video met muziekvrienden. Echt enthousiaste reacties krijg ik niet. Het is te depressief voor de tijd van het jaar. Ook als ik de compositie onder de aandacht breng van Christmas a Go Go, een website die elk jaar vanaf 1 november trakteert op allerlei soorten kerstmuziek, krijg ik nul op het rekest. Het komt niet in aanmerking om te delen. Niet geschikt. Op Spotify of Deezer is Dream Of Christmas niet terug te vinden. Ook is de track nooit officieel gereleased. Slechts de video op YouTube rest. Inclusief registraties tijdens optredens. Voor mij is het een perfect kerstnummer. Kerst is feest en vrolijkheid, maar ook melancholie. Terugkijken op het jaar. En daar past een wellicht wat sombere track prima bij. Het ontbreken van legale manieren om dit nummer aan te schaffen, zorgt ervoor dat ik de audio digitaliseer. Daardoor kan ik het toevoegen aan mijn iTunes For The Holidays Playlist. Om zo toch te kunnen genieten van Heppner’s Dream Of Christmas.

Plaats een reactie