Oscar & The Wolf – 20230610


Oscar & The Wolf trekt in 2012 mijn aandacht dankzij de release van de EP Summer Skin. Omdat deze is geproduceerd door Robin Proper-Sheppard. Bekend van The God Machine en Sophia. In 2014 zie ik de band live op Leffingeleuren, vlak na de release van het eerste volwaardige album Entity. Ze sluiten het lokale festival op bewonderenswaardige wijze af. Daarna verlies ik ze enigszins uit het oog. Vooral omdat ze op Infinity een kant op bewegen, die mij in eerste instantie niet erg aantrekt. Ondanks pareltjes als Fever en The Game. The Shimmer gaat daardoor geruisloos aan mij voorbij. Dit jaar is Oscar & The Wolf de afsluiter op het hoofdpodium van Best Kept Secret. Zanger Max Colombie is weer terug na een periode waarin hij afrekende met demonen rondom verslaving en depressie. Het leidde twee jaar geleden tot het afzeggen van diverse concerten. Ik besluit ze weer een kans te geven, ondanks het feit dat er tegelijkertijd in The Secret ook interessante bands geprogrammeerd staan. Vandaag bewijst Colombie weer helemaal terug te zijn. Hij heeft afgerekend met dat verleden en straalt op het podium. Hij opent met Warrior. Toepasselijk. Als je de geschetste achtergrond kent. Gedurende het gehele optreden staat er een glimlach op zijn gezicht en uit hij zijn dankbaarheid richting het publiek. Een van de hoogtepunten is Dancing Machine. Een track waarvan ik op dat moment denk, die zal wel op The Shimmer staan. Het is echter alleen als digitale release beschikbaar. Verzameld op The Afterglow. Gereleased na The Shimmer. Voor een ‘leftover’ een enorm mooi en aanstekelijk nummer. De setlist is perfect samengesteld. Uiteraard krijgt de hit Strange Entity er een plek op, maar ook The Game en Princes. Oscar & The Wolf is de gedroomde afsluiter van de zaterdag, die ervoor weet te zorgen dat ik de volle anderhalf uur de aandacht erbij weet te houden en niet afreis naar het derde podium.

Setlist:

 1. Warrior
 2. The Game
 3. Donnie’s Dream
 4. Dancing Machine
 5. James
 6. Breathing
 7. On Fire
 8. Your Choice
 9. Undress
 10. Joaquim
 11. Nostalgic Bitch
 12. Strange Entity
 13. You’re Mine
 14. Exotic
 15. Fever
 16. Princes

Plaats een reactie