Klone – The Dreamer’s Hideaway


Klone is een Franse band die eind vorige eeuw is opgericht. The Dreamer’s Hideaway is hun vierde album. Vorig jaar gereleased. Na eerste beluistering doet deze band je vooral aan Karnivool denken. Al gauw merk je dat de refreinen voornamelijk blijven hangen door het bombastische van 30 Seconds To Mars in hun sound te integreren. Het gitaarwerk heeft hier en daar wat weg van Channel Zero. Luister maar eens naar Corridors of Rising. Voeg hier nog enige aspecten uit de Grunge en de Progressive Rock aan toe en je hebt een aardig beeld van het klankenpalet dat deze heren uit Poitiers voortbrengen. De manier waarop ze al deze onderdelen samen laten smelten, zorgt voor een aanstekelijk geheel. Subtiel gebruik van keyboards en de toevoeging van blaasinstrumenten doen geen afbreuk aan het typische van het genre waarin ze zich bewegen. Het zorgt juist voor de toevoeging van specifieke ingrediënten, waardoor Klone zich onderscheidt van het grijze midden. Het stemgeluid van Yann Ligner is hees en rauw te noemen, maar tevens krachtig en melodieus. Een aanrader voor liefhebbers van Metal, die Tool over the top vinden gaan. Ook zeer geschikt voor degenen die op sommige momenten het werk van Alice In Chains of Soundgarden op hun waarde weten te schatten, maar daar toch iets in missen. Het lijkt bij Klone alsof al die puzzelstukjes op de perfecte manier geland zijn, om zo een soort van aanstekelijke en unieke mix te creëren, die zich het beste laat bestempelen als licht psychedelische Progressive Metal. Een perfecte aanvulling op het materiaal dat doorgaans in het afreageerhok gebruikt wordt. Gelukkig geven ze sporadisch wat minder gas, waardoor je weer een beetje op adem kunt komen.

Plaats een reactie