IAMX – Happiness


Chris Corner, oftewel IAMX, heeft een zware tijd achter de rug. Vanwege chronische slapeloosheid moet hij zijn tour twee jaar geleden afbreken en belandt hij uiteindelijk in het ziekenhuis om te werken aan zijn herstel. Na een intensieve periode van behandeling, krabbelt hij in de loop van vorig jaar weer op. Via blogs houdt hij zijn fans op de hoogte. Vanuit een schuurtje, vlakbij zijn ouderlijk huis. Een plek die hij opzoekt om rust te vinden. Eind vorig jaar start hij via crowdfunding met het financieren van zijn nieuwe album Metanoia. Fans kopen vooraf de plaat, zodat hij de kosten van de opnames kan betalen. Zijn zesde plaat zal eind september verschijnen. Onlangs brengt hij de eerste single uit. Happiness. Vanaf het begin weet IAMX je weer bij de lurven te pakken. Een subtiele akoestische gitaar met dreigende soundscapes kondigen de beat aan, waarna de heerlijke mix van Pop en Elektro de boventoon voert. De melodie nestelt zich acuut in je brein. Later zorgt het moment dat de sequencer stilvalt voor een mooie break. Zonder het tempo aan te passen. De nadruk leggend op de tekst. Zoals altijd weer zorgend voor een extra laagje dramatiek. Dit keer gaat het over de worsteling van het individu als het gaat om het bereiken van het ultieme geluk. Gekoppeld aan de diverse wegen om dat te bereiken. Het schreeuwerige refrein benadrukt de strijd die de hoofdpersoon voert. Met deze single zet IAMX zichzelf na een lastige periode weer op de kaart. Chris Corner klinkt als herboren. Als we op de single af mogen gaan, zal Metanoia dit najaar ongetwijfeld aan de hooggespannen verwachtingen gaan voldoen.

Plaats een reactie