Danny Willems – Toi & Moi


Danny Willems werd vroeger ook wel het zesde lid van T.C. Matic genoemd. Omdat hij vanaf de start van de muzikale carrière van Arno Hintjens met hem optrok. Het begint met een fotoshoot voor het album van Freckleface. Op verzoek van Paul Decoutere. De start van de invulling van Danny’s droom. Van jongs af aan wist hij namelijk dat hij fotograaf wilde worden. Vanaf dat moment ontwikkelt zich een hechte vriendschap in combinatie met een rol als hoffotograaf van Arno. 50 jaar lang is Danny Willems verantwoordelijk voor het artwork en voor de persfoto’s die worden gereleased als er een album moet worden gepromoot. Daar bleef het niet tot beperkt. In 2010 verscheen al een eerste boek met foto’s van Arno. Life To The Beat. In eerste instantie alleen verkrijgbaar bij de stand van de merchandise na een optreden. Daarna opgenomen in de Limited Boxed Edition van het album Brussld. Daarmee trad Willems voor het eerst in de schijnwerpers en liet hij zien, dat hij meer was dan alleen de fotograaf van het artwork. Het boek dat hij eind vorig jaar uitbracht, is vooral een eerbetoon geworden aan het leven van zijn 2 jaar geleden overleden vriend. Het levert een mooi boek op, dat kriskras door de tijd reist en Arno in al zijn eerlijkheid toont. Op en buiten het podium. Aan het strand bij Raversijde. In zijn woning te Brussel. In de polder bij Zuilenkerke. In de kleedkamer na een optreden of tijdens het leven onderweg. Daar horen ook afbeeldingen bij die het leed van Arno’s ziekte laten zien. Kaal. Vermagerd. De foto’s ademen de stempel van Danny. Veelal zwart-wit en korrelig. Altijd lukt het hem om in een bevroren moment een heel verhaal te vertellen. Arno zou dan ook content zijn geweest met deze nalatenschap.

Tekst: Luistertips
Fotografie: Danny Willems

Plaats een reactie